TUZLARIJE - BILTEN TK

21.06.2023.
Vlada razmatrala prijedloge broja studenata za upis na privatne fakultete

Vlada TK dala je prethodnu saglasnosti na Odluku Senata o utvrđivanju prijedloga broja i strukture studenata za upis na odobrene studijske programe u prvu studijsku godinu na Visokoj školi za savremeno poslovanje, informacione tehnologije i tržišne komunikacije „Internacionalna poslovno-informaciona akademija“ Tuzla u akademskoj 2023/24. godini, kao i Odluku Senata Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra Tuzla o utvrđivanju planiranog broja i strukture studenata za upis na prvu godinu dodiplomskog studija u akademskoj 2023/24. godini.

Tuzlarije


Vlada nije dala prethodnu saglasnost na prijedlog Odluke Evropskog univerziteta „Kallos“ Tuzla o konačnom broju i strukturi studenata za upis na odobrene studijske programe u prvu godinu prvog i integriranog prvog i drugog ciklusa studija, drugog i trećeg ciklusa studija na fakultete Univerziteta u akademskoj 2023/2024. godini.

Od Senata visokoškolske ustanove je zatraženo da utvrdi novi prijedlog broja studenata za upis u prvu godinu studija u akademskoj 2023/2024. godini, isključivo za studijske programe koji su licencirani u Tuzlanskom kantonu, da broj studenata za upis na iste uskladi sa odredbama Standarda i normativa visokog obrazovanja Tuzlanskog kantona, te da predmetnu odluku uskladi sa odredbama Zakona o visokom obrazovanju.

Saglasnost nije data ni na prijedlog Odluke Senata Univerziteta u Travniku o određivanju broja studenata za upis u akademsku 2023/2024. godinu na području Tuzlanskog kantona, te je zatraženo i od Senata ove visokoškolske ustanove da utvrdi novi prijedlog broja studenata za upis u prvu godinu studija u akademskoj 2023/2024. godini, isključivo za studijske programe koji su licencirani u Tuzlanskom kantonu, i da broj studenata za upis na iste uskladi sa brojem studenata za koje je Vlada Tuzlanskog kantona dala suglasnost u prethodnoj akademskoj godini.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK