TUZLARIJE - BILTEN TK

23.04.2009.
MUP TK - Obavještenje
Kontrola pješaka

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona obavještava učesnike u saobraćaju, kao i sve građane da će, s obzirom da je u periodu januar – mart 2009. godine zabilježeno povećanje broja saobraćajnih nezgoda sa nastradalim pješacima – učesnicima u saobraćaju, službenici policije na području Tuzalnskog kantona provesti represivne mjere upozoravanja i sankcionisanja kršenja odredbi ZOOBS-a od strane pješaka – učesnika u saobraćaju, i to:

- 24.04.2009. godine u vremenskom periodu od 10, 00 do 11, 00 sati i

- 29.04.2009. godine u vremenskom periodu od 17, 00 do 18, 00 sati, a u cilju otklanjanja navedenih negativnosti, kao i realizacije ciljeva Strategije sigurnosti drumskog saobraćaja FBiH 2008.- 2013. godine.

Za vrijeme provođenja navedenih mjera, službenici policije će svim pješacima koji budu kršili odredbe ZOOBS-a uručivati prekršajne naloge shodno ovom Zakonu i to prvenstveno na mjestima i dionicama puta na kojima najšešće dolazi do činjenja ovakvih prekršaja.

Napominjemo, da su od strane MUP TK-a u ovom mjesecu već poduzete odgovarajuće preventivne mjere na suzbijanju prekršaja počinjenih od strane pješaka, te da će se navedene aktivnosti, odnosno lokalne akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju – pješaka, kontinuirano izvoditi i u narednom periodu, ne zanemarujući pri tome i ostale segmente kontrole u saobraćaju.

Priredio(la): S.M.