TUZLARIJE - BILTEN TK

23.04.2009.
Danas na Paša Bunaru
Održana praktična obuka službenika MUP-a TK

U sklopu redovnih edukativnih aktivnosti, predviđenih u Planu rada Odjeljenja za edukaciju MUP TK-a za 2009. godinu danas je (23.4.2009. godine) na strelištu Paša Bunar u saradnji sa Jedinicom policije za podršku MUP TK-a, izveden dio bojevog gađanja ovlaštenih službenika MUP TK-a iz službenog naoružanja.



Prije izvođenja samog gađanja službenici policije upoznavaju se sa kompletnim aktivnostima plana bojevog gađanja, njegovim procedurama i smjernicama, a potom prolaze kroz određene radnje, kao što su: priprema oružja, izlazak na polaznu liniju, dolazak na vatrenu liniju, te izvršenje probnog i gađanja za ocjenu sa pet metaka u grudnu metu u stojećem i klečećem položaju.

Naime, riječ je o redovnom izvođenju praktične obuke, koje je započelo u drugoj polovini mjeseca aprila tekuće godine, i koje će trajati sve do završetka navedenih aktivnosti predviđenih planom i programom MUP TK-a.
Pored ovog praktičnog dijela obuke, koje Odjeljenje za edukaciju MUP TK-a kontinuirano vrši u saradnji sa Jedinicom policije za podršku MUP TK-a, neprekidno se izvodi i teoretska obuka svih ovlaštenih službenika MUP TK-a.

Priredio(la): S.M.