TUZLARIJE - BILTEN TK

08.09.2023.
Ministarstvo obezbijedilo sredstva za odlazak reprezentativke sa područja TK na Svjetsko prvenstvo u streljaštvu u Peruu

Tuzlarije


Ministar Damir Gazdić je 6. septembra u prostorijama Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona upriličio prijem za članicu reprezentacije Bosne i Hercegovine u streljaštvu Almu Tursunović i njezinog trenera - asistenta Bećira Džinića koji su osigurali plasman na World Shooting Para Sport Championships koji se održava u Limi (Peru) u periodu od 19.09.2023.-29.09.2023.godine. Također sastanku je prisustvovao i Jasmin Šestan administrator Streljačkog kluba osoba sa invaliditetom Živinice.

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona je kao i prethodnih godina nastavilo praksu kontinuirane finansijske podrške reprezentativcima i reprezentativkama sa područja Tuzlanskog kantona, te finansijski podržalo odlazak Alme i njenog trenera- asistenta na prestižno takmičenje. Učešće na takmičenju u Peruu im omogućava da ukoliko ostvare plasman u finalno takmičenje prvenstva ostvare normu za Paraolimpijske igre koje se održavaju u Parizu 2024.godine.

Prisutni su iskoristili priliku, te se zahvalili Ministarstvu na nesebičnoj podršci koja im je pružena, te naglasili da plasman nije ni malo slučajan, već rezultat napornog, predanog i svakodnevnog treniranja, te su tim povodom i Ministru uručili i prigodnu zahvalnicu.

Ministar je takmičarki poželio puno sportske sreće, te poželio da dostojno predstavi Bosnu i Hercegovinu i Tuzlanski kanton. Također je poručio da reprezentativci sa područja Tuzlanskog kantona uvijek mogu računati na podršku resornog ministarstva.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK