TUZLARIJE - BILTEN TK

10.10.2023.
Kadrovska pitanja i druge odluke Vlade TK

Tuzlarije


U okviru kadrovskih pitanja Vlada je danas imenovala upravne odbore JU Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona i JU Arhiv Tuzlanskog kantona i Javne ustanove Zaštićeni pejzaž „Konjuh“ Banovići, te dala prethodnu saglasnost za imenovanje Denijala Tulumovića za vršioca dužnosti direktora JZU Univerzitetski klinički centar Tuzla najduže do šest mjeseci.

Također, doneseno je i više rješenja o imenovanju privremenih školskih odbora u osnovnim i srednjim školama na području Tuzlanskog kantona.

Vlada je danas Nikolu Čiču, na njegov lični zahtjev, razriješila sa pozicije direktora Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona.

Također, Vlada je dala saglasnost Kantonalnoj upravi civilne zaštite Tuzlanskog kantona za prijem državnog službenika, kantonalnog inspektora za civilnu zaštitu i namještenika, višeg referenta magacinera-vozača-kurira u radni odnos na neodređeno vrijeme.

Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Tuzlanskog kantona Vlada je dala saglasnost za prijem dva državna službenika, stručnog saradnika za budžet i finansije i stručnog savjetnika za informaciono-dokumentacione poslove u radni odnos na neodređeno vrijeme.

Vlada je dala saglasnost JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla za prijem stručnog saradnika predškolskog odgajatelja i stručnog saradnika noćnog odgajatelja u radni odnos na određeno vrijeme na period najduže do šest mjeseci.

Vlada je danas dala saglasnost na Odluku Ministarstva privrede o odobravanju 301.533, 11 KM na ime subvencioniranja dijela kamatne stope privrednim društvima. Radi se o projektu pokrenutom 2020. godine kojom prilikom je Vlada Tuzlanskog kantona osigurala 2, 1 milion KM za sufinansiranje kamata ne kredite privrednim društvima u Tuzlanskom kantonu.

Danas je Vlada TK odobrila 8.000 KM Udruženju porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih oboljenja „PIPOL“ Tuzla za sufinansiranje aktivnosti projekta Rehabilitacioni kamp „Pobjednici“.

Na danas održanoj sjednici Vlada je odobrila prijenos vlasništva nad putničkim vozilom marke Škoda Octavia 2008. godište, sa Skupštine Tuzlanskog kantona na JP Radio televizija Tuzlanskog kantona.

Vlada je dala više saglasnosti na pravilnike o vrstama, načinima korištenja i rokovima raspodjele vlastitih javnih prihoda škola sa područja TK.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK