TUZLARIJE - BILTEN TK

26.01.2008.
Saopštenje za javnost
Manifestacija ˝Noć šampiona˝


U Tuzli je održan prvi konstituirajući sastanak Organizacionog odbora za održavanje velikog sportskog spektakla koji bi se, prema najavama, trebao desiti krajem aprila.




Riječ je o uzvratnom-revanš meču jednog od najtrofernijih bosanskohercegovačkih sportaša, Salke Zildžića, i vraćanju titule svjetskog prvaka u kick boksu u Tuzlu.
Za predsjednika OO imenovan je Premijer Vlade FBIH, gospodin Nedžad Branković, a za dopredsjednike Nail Šečkanović – Federalni ministar za promet i komunikacije i Ahmet Hadžipašić.

Organizacioni odbor je u sastavu :

- Enes Mujić – Premijer Vlade TK-a
- Amir Fazlić- Predsjednik Skupštine TK-a
- Nedžad Rešidbegović- Generalni direktor BH Telekoma
- Salko Bukvarević
- Salih Šabović
- Senad Mujkanović, Predsjednik Kick boks saveza BIH, koji je ujedno i Izvršni direktor manifestacije.

Na sastanku je usvojen i okvirni Budžet cijele manifestacije čiji su Generalni pokrovitelji Premijer Vlade FBIH, gospodin Nedžad Branković i Vlada FBIH, a očekuju se i značajna sredstva i podrška od Vlade TK-a, Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Vlade TK-a i Općine Tuzla.

Ovom prilikom je upućen poziv svim donatorima i sponzorima da se uključe u realizaciju ovog vrhunskog sportskog događaja koji će prenositi kao generalni medijski pokrovitelj NTV “HAYAT”, čiji će signal preuzeti i RTV Crne Gore, a očekuje se uključenje i „Eurosporta“.

Poseban značaj cijeloj manifestaciji daje i dolazak gospodina Enria Falsonija (Enrio Falsoni) Predsjednika svjetske KICK BOXING WAKO FEDERACIJE, koji će, ukoliko bude zadovoljan organizacijom i uslovima u Tuzli, našem gradu povjeriti organizaciju Svjetskog prvenstava 2011. godine.To bi bilo prvo svjetsko prvenstvo u našem gradu i Bosni i Hercegovini, iz bilo koje sportske oblasti u seniorskoj kategoriji.

U potpisu Senad Mujkanović
Fotografije Ahmet Bajrić Blicko

Priredio(la): S.M.