TUZLARIJE - BILTEN TK

18.04.2009.
Vlada Tuzlanskog kantona
Usvojen Izvještaj o radu JP RTV TK i za 2008. godinu


Vlada Tuzlanskog kantona usvojila je Izvještaje o radu JP RTVTK i Nadzornog odbora JP RTVTK za 2008. godinu. Kako je navedeno u izvještaju jedan od najznačajnijih rezultata u prošloj godini je dobijanje dugoročne dozvole za rad od Regulatorne agencije za komunikacije BiH.

Završene su i tehničke pripreme za otvaranje dopisništava ove medijske kuće u većini općina Tuzlanskog kantona. Kao jedan od dobrih rezultata u programskom dijelu navedeno je praćenje lokalnih izbora koji su prošle godine održani u BiH, a za što na program RTVTK nije bilo primjedbi.

U okviru međunarodne saradnje potpisan je Memorandum o saradnji sa Turskom radio-televizijom u okviru koje je predviđena programska saradnja, edukacija kadrova i tehnička pomoć.
Kada je u pitanju finansijsko poslovanje RTVTK je u prošloj godini ostvarila prihode od 2 496 758, 00 KM što je u odnosu na 2007. godinu više za 4, 3%. Ukupni rashodi su bili
1 623 223, 00 KM što je za 2% više u odnosu na plan.
Iskazani gubitak za prošlu godinu manji je od troškova amortizacije tako da je operativni rezultat poslovanja preduzeća pozitivan, navedeno je u Izvještaju.

Osnovna karakteristika je provođenje loklanih izbora za što nije bilo nikakavih primjedbi te da je Radio-telelizja Tuzlanskog kantona dobila dugoročnu dozvolu Regulatorne agencije za komunikacije.

Priredio(la): S.M.