TUZLARIJE - BILTEN TK

26.09.2023.
Implementacija Programa održivog razvoja u Tuzlanskom kantonu

Predstavnici Programa „Okvir za realizaciju Ciljeva održivog razvoja kao temelj za održiv i inkluzivan rast u Bosni i Hercegovini“ (SDG2BiH) kojeg finansira Vlada Švedske i implementira UNDP u partnerstvu sa UNICEF-om i UNWOMEN u BIH, uz koordinaciju ureda Rezidentne koordinatorice UN-a, su dana 26.9.2023. godine bili u posjeti Skupštini Tuzlanskog kantona.

Tuzlarije


Predsjednik Skupštine Žarko Vujović je održao sastanak kojem su prisustvovali Aida Laković-Hošo, voditeljica Programa SDG2BiH, Alma Kobašlija, analitičar politika u Programu SDG2BiH, Erna Kusturica, pomoćnica ministra za razvoj u Ministarstvu privrede TK i sekretar Skupštine Tuzlanskog kantona Enisa Hasanagić.

Predstavnice Programa „Okvir za realizaciju Ciljeva održivog razvoja kao temelja za održiv i inkluzivan rast u Bosni i Hercegovini“ su upoznale predsjednika Skupštine Tuzlanskog kantona sa ciljevima održivog razvoja, kao i sa postojećim pravnim okvirom na nivou BiH za provođenje održivog razvoja. Takođe su istakle da je Tuzlanski kanton izabran kao jedan od tri kantona u BiH koji će učestvovati u implementaciji Programa, te iznijele prijedloge za aktivnije učešće zakonodavne vlasti putem izmjena Poslovnika Skupštine Tuzlanskog kantona i aktivnijeg učešća radnih tijela Skupštine u planiranim aktivnostima.

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Žarko Vujović je iznio spremnost za aktivnije učešće Skupštine u navedenim aktivnostima i podržao prijedloge za sagledavanje mogućnosti izmjene Poslovnika i usklađivanje programskih aktivnosti Vlade i Skupštine Tuzlanskog kantona, te je dogovoren nastavak započetih aktivnosti.

Priredio(la): Služba Skupštine Tuzlanskog kantona