TUZLARIJE - BILTEN TK

20.10.2023.
Upriličena prezentacija specijalnih vozila MUP-a TK

U krugu Jedinice policije za specijalnu podršku i Jedinice za saobraćaj Uprave policije MUP-a TK, upriličena je prezentacija specijalnih vozila/transportera i drugih novonabavljenih vozila Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Tuzlarije


Prezentaciji je prisustvovao i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić, koji između ostalog rekao da je dobro što imamo ova vozila ali i poželio da nam nikad ne zatrebaju.



Premijer Tuzlanskog kantona, Irfan Halilagić, istakao je potrebu za jačanjem policije i sigurnosti. Prvi smo kanton koji je nabavio ovakva vozila, koja će biti isključivo upotrebljavana za zaštitu građana. Nabavljena vozila samo su dio ukupnih ulaganja u opremanje Uprave policije Tuzlanskog kantona. Osim njih, nabavlja se i radio oprema, uniforme, specijalistička oprema za potrebe kriminalističke policije, pištolji, balistička oprema, kompjuterska tehnika, duge cijevi, a i 200 kadeta je upućeno na školovanje na Akademiju.



Na današnjoj svečanosti prikazana su nova oklopna taktička vozila marke „Senator“, za čiju je nabavku Vlada Tuzlanskog kantona izdvojila 5, 2 miliona KM. Osim navedenih vozila, za koje se kaže da su ono najbolje što se trenutno može naći na tržištu ovakve opreme, danas je promovisano, i Upravi policije uručeno i tridesetak drugih vozila za potrebe službenika policije.

Ministar unutrašnjih poslova Hajrudin Mehanović je izrazio zadovoljstvo zbog nabavke ovakvih vozila, koji daju veću sigurnost policijckim službenicima u obavljanju zadataka. Istakao je da su ovo prva nabavljena vozila koja nisu donirana.





Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Prezentaciji su prisustvovali i predstavnici Skupštine Tuzlanskog kantona, Vlade Tuzlanskog kantona, Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona/Uprave policije.


Sabina Mešić