TUZLARIJE - BILTEN TK

23.11.2023.
Ministar Omerović posjetio Media centar Islamske zajednice

Ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović posjetio je Media centar Islamske zajednice u Sarajevu gdje je sa direktorom Muamerom Tinjakom, direktorom programa Nedimom Hrbatom i glavnim urednikom BIR TV Kasimom Softićem razgovarao o mogućnostima buduće saradnje.

Tuzlarije


Čestitavši Media centru Islamske zajednice na objedinjavanju medijskih platformi i nivou koji su postigli u radu ministar Omerović je kazao da se ovaj medij prati i na području Tuzlanskog kantona.

„Radujemo se i našoj budućoj saradnji koja je usmjerena na razvoj pozitivnih segmenata u društvu i općih vrijednosti. U tom smislu, Media centar Islamske zajednice već čini značajne pomake sa svim kapacitetima koje ima. Nadam se da ćemo u budućnosti raditi na promovisanju svih univerzalnih vrijednosti“ kazao je ovom prilikom ministar Omerović. 

Tuzlarije

 
Nakon sastanka ministar Omerović sa saradnicima je obišao redakcije, radijski i televizijski studio te razgovarao sa uposlenicima Media centra. Bila je to prilika i za razgovor o načinima obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine.
„Nužno je da imamo u vidu da je Bosna i Hercegovina naša domovina, te da to iskažemo kroz sve simbole koji se odnose na državnost, te da to razvijamo kod svih naših građana od najranijih uzrasta, kako bi se izgradio ovaj socijalni konstrukt“, naglasio je tokom današnje posjete ministar Omerović.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK