TUZLARIJE - BILTEN TK

02.05.2009.
MZ Skakovica - zona povratka
Uručene zahvalnice policajcima PS Sapna


Predstavnici mjesne zajednice Skakovica - zona povratka, općina Sapna, upriličili su 30.04.2009. godine sastanak u povodu uručivanja zahvalnica za šest službenika policije PS Sapna – PU Kalesija.



Predsjednik MZ Skakovica Neđo Prelovac predvodio je sastanak na kojem su prisustvovali potpredsjednica Federacije BiH Spomenka Mičić, ministar MUP TK-a dr. sci. Sead Omerbegović, načelnik općine Sapna Ismet Omerović, predsjedavajući općinskog vijeća Sapna Ćamil Ahmetović, predstavnici PU Kalesija - PS Sapna, kao i mještani ove mjesne zajednice.

Između ostalog, povratnici su istakli da je pitanje sigurnosti u ovoj zoni, koja je u nadležnosti PU Kalesija – PS Sapna, zahvaljujući predanoj angažovanosti policajaca, dostiglo željeni nivo, te su na ovaj način željeli odati izvjesno priznanje policiji, uz izraženo očekivanje od MUP TK-a da i dalje uspješno nastavi realizaciju projekta "Povratnici i sigurnost".

Potpredsjednica Federacije BiH upoznata je sa problemima povratničke populacije, posebno problemom infrastrukture, kao i određenih potreba u pogledu izgradnje stambenih objekata, a s druge strane dala je obećanje da će u okviru svoje nadležnosti zajedno sa drugim nadležnim institucijama u dogledno vrijeme razmotriti naznačena pitanja, kako bi se iznašla odgovarajuća rješenja.

Ministar MUP TK-a dr. sci. Sead Omerbegović ovom prilikom se zahvalio predstavnicima MZ Skakovica na dodjeljenim zahvalnicama i ukazanom povjerenju i istakao da je ovo ujedno i priznanje za MUP TK-a.

Načelnik općine Sapna Ismet Omerović iskazao je punu spremnost za rješavanje pitanja povratnika, prije svega na lokalnom nivou, što je ujedno interes općine u pogledu održivog povratka.

(muptk)