TUZLARIJE - BILTEN TK

05.12.2023.
Univerzitet u Tuzli:
Dani kulture i umjetnosti u Tuzli

Povodom obilježavanja 47 godina postojanja i rada Univerziteta u Tuzli po prvi put se organizira manifestacija “Dani kulture i umjetnosti” na kojoj će studenti, zaposlenici i građanstvo imati priliku uživati u raznovrsnim kulturno-umjetničkim sadržajima.

Tuzlarije


U utorak, 5.12.2023. godini tuzlanskoj publici koncertom „Tamburice“ predstavit će se studenti Akademije za umjetnosti i kulturu Sveučilišta „Josip Juraj Štrossmayera“ iz Osijeka. Koncert je najavljen u 18 sati, Atelje „Ismeta Mujezinovića“.

Koncert Elvisa Sivčevič, Sarah Skopljak i Kenana Hasića pod nazivom „Najljepše bosanskoherecgovačke arije“ biće upriličen 13.12.2023. godini u galerijskom prostoru Filozofskog fakulteta u Tuzli.

Dane kulture i umjetnosti upotpunit će i Dance Workshop (16. i 17. decembra), izložba Maje Dedić pod nazivom „Arhetipično – Emancipal u otisku metapostojanja (18.decembra) i izložba radova studenata (20. decembra).

Raznovrstan kulturno-umjetnički program začinit će predstava „Galerija likova“ i govorenja poezije bosanskohercegovačkih pisaca, 19. decembra 2023. godine (BKC TK, 18 sati).

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK