TUZLARIJE - BILTEN TK

08.05.2009.
MUP TK
Održan turnir u stonom tenisu


Ove srijede je u dvorani stonoteniskog kluba "Kreka" Tuzla, u organizaciji MUP-a TK održan turnir u stonom tenisu po Davis Cup sistemu, čime su zvanično započele sportske aktivnosti na nivou MUP-a TK povodom obilježavanja 22. maja - "Dana policije Tuzlanskog kantona"



Na turniru, koji je otvorio ministar MUP TK-a dr.sci. Sead Omerbegović, učešće je uzelo ukupno 36 učesnika – službenika MUP TK, koji su se takmičili ekipno (12 ekipa sa po tri takmičara) i pojedinačno ( 24 učesnika).



U finale turnira plasirale su se ekipe Jedinice policije za podršku br. 1 i Sektora krim. policije MUP TK-a br. 1, a poslije završnog meča pobjedu je odnijela Jedinica policije za podršku ekipa br. 1.

Drugo mjesto zauzela je ekipa Sektora krim. policije MUP TK-a br.1, a ekipa PS Gračanica treće mjesto. Za treće mjesto natjecale su se ekipa PS Gračanica i ekipa Jedinice policije za podršku MUP TK-a br. 2.

Medalje u pojedinačnoj kategoriji osvojili su:

I mjesto – Admir Parić ( Sektor krim. policije MUP TK-a)

II mjesto - Aleksandar Vasiljević (PS Zapad)

III mjesto – Mujo Mustafić ( PS Sapna)

Za najbolje učesnike ovog turnira bit će upriličena zajednička dodjela pehara i medalja nakon završnice turnira u malom nogometu, dana 19.05.2009. godine u SKPC Mejdan, kada se i zvanično zatvaraju navedene sportske aktivnosti.

(muptk)