TUZLARIJE - BILTEN TK

23.01.2024.
Ostale odluke donesene na 42. sjednici Vlade TK

Tuzlarije


-Vlada TK prihvatila je Mišljenje Ministarstva pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona u vezi sa zahtjevom za tumačenje člana Uredbe o poslovima osnovne djelatnosti, dopunskim poslovima osnovne djelatnosti i poslovima pomoćne djelatnosti iz nadležnosti organa državne službe u Tuzlanskom kantonu koje obavljaju državni službenici i namještenici, uslovima za vršenje tih poslova i ostvarivanju određenih prava iz radnog odnosa upućen Vladi Tuzlanskog kantona od Stručne službe za poslove gradonačelnika Grada Gradačac.

-Vlada se upoznala sa Informacijom o efektima Plana sanacije gubitaka u poslovanju JU „Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona“ Tuzla. Podsjećamo, Vlada je tokom prošle godine osigurala 110.000 KM za nabavku laboratorijskog potrošnog materijala, te izmirenje duga dobavljačima. Također u saradnji sa resornim Ministarstvom proveden je i projekat "Mjere unaprjeđenja javnog zdravstva" kroz kontinuiran nadzor subjekata u poslovanju sa hranom putem laboratorijskih analiza koji se po prvi put realizuje u JU veterinarski zavod TK.

-Vlada TK donijela je redovne mjesečne odluke o utvrđivanju osnovice za obračun plaće zaposlenih budžetskih korisnika i visinu naknade za ishranu u toku rada za januar 2024. godine.

-Vlada Tuzlanskog kantona prihvatila je Mišljenje Ministarstva zdravstva na Zaključak Skupštine Tuzlanskog kantona u vezi sa inicijativom nadležne skupštinske komisije oko uspostavljanja ambulanti školske medicine.

-Vlada je odobrila prijenos prava vlasništva na službenom putničkom motornom vozilu marke „Škoda Octavia“ sa Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona na Općinski sud u Tuzli, bez naknade.

-Vlada je donijela Odluku kojom od Skupštine privrednog društva Rudnik soli „Tuzla“ d.d. Tuzla traži da razriješi predstavnike državnog kapitala u Nadzornom odboru Rudnik soli „Tuzla“ d.d. Tuzla te utvrdila prijedlog kandidata za privremeno imenovanje članova Nadzornog odbora privrednog društva Rudnik soli „Tuzla“ d.d. Tuzla, do imenovanja u skladu sa zakonom a najduže do tri mjeseca.

-Vlada TK također je donijela Odluku o davanju prethodne saglasnosti NO privrednog društva Rudnik soli „Tuzla“ d.d. Tuzla za razrješenje vršioca dužnosti članova Uprave privrednog društva shodno Odluci NO te donijela Odluku o davanju prethodne saglasnosti NO privrednog društva Rudnik soli „Tuzla“ d.d. Tuzla za imenovanje vršioca dužnosti članova Uprave privrednog društva na period do okončanja konkursne procedure a najduže do šest mjeseci, shodno Odluci NO.

-Vlada je donijela Rješenje o imenovanju člana Upravnog odbora JZU Opća bolnica „Dr. Mustafa Beganović“ Gračanica.

-U okviru kadrovskih pitanja Vlada je također donijela niz rješenja o razrješenju i imenovanju privremenih školskih odbora u osnovnim i srednjim školama na području Tuzlanskog kantona.

-Vlada je donijela Odluku o imenovanju punomoćnika koji u ime osnivača vrše ovlašćenja Skupštine Javnog preduzeća „Međunarodni aerodrom Tuzla“ d.o.o..


Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK