TUZLARIJE - BILTEN TK

03.02.2024.
Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona:
Prijemi za mlade umjetnike, Aidu Rešidbegović i Ajdina Osmanovića

Tuzlarije


Jučer je Damir Gazdić, ministar za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, upriličio prijeme za mladu violinisticu Aidu Rešidbegović i dječaka bisernog glas, Ajdina Osmanovića.

Tuzlarije


Aida Rešidbegović je učenica Srednje muzičke škole "Čestimir Mirko Dušek". Aida osvaja pozornice širom Evrope, te sudjeluje na mnogim međunarodnim projektima i predstavlja svoje solističko umijeće pred brojnom publikom.Do nastupa u New Yorku došla je izvanrednim uspjehom na jednom internacionalnom takmičenju. Aidino umijeće smjestilo je među najuspješnije natjecatelje iz cijelog svjeta i omogućilo joj nastup u čuvenom Carnegie Hallu.

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade i Vlada Tuzlanskog kantona pružaju podršku u radu našoj mladoj umjetnici, te će i u narednom periodu pratiti i podržavati njen rad.

Tuzlarije


Ministarstvo je posjetio i dječak bisernog glasa Ajdin Osmanović sa svojim profesorom Jasminom Brašnjićem. Ajdin je u razgovoru sa ministrom Gazdićem iskazao svoju ogromnu ljubav prema muzici, te svoje planove u budućnosti.

Ajdin je svojim interpretacijama sevdalinki i pop hitova izabran među 12 finalista međunarodnog festivala "Colours of Voices" koji će se od 26. maja do 9. juna održati u njemačkom gradu Paderbornu.

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade podržava rad Ajdina Osmanovića, te mu želi još mnogo uspjeha u njegovim nastupima.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK