TUZLARIJE - BILTEN TK

27.03.2024.
Nastavljaju se aktivnosti na obnovi zgrade ˝Soda So˝

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o odobravanju sredstava sa potrošačke jedinice „Kapitalni izdaci za korisnike budžetskih sredstava“ u iznosu od 7.000 KM Ministarstvu prostornog uređenja i zaštite okolice za izradu Revizija Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje objekta SODA SO Tuzla.

Tuzlarije
Budući izgled

Također je odobren iznos od 7.000 Ministarstvu prostornog uređenja i zaštite okolice za izradu Projekat uklanjanja dijela prizemlja i I sprata objekta SODA SO Tuzla.

Ministarstvu prostornog uređenja i zaštite okolice odobren je i iznos od 7.000 KM za izradu stručne ocjene tehničke dokumentacije po osnovu primjene mjera zaštite od požara i zaštite na radu za Glavni projekat rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje objekta SODA SO Tuzla i stručna ocjene za Projekat uklanjanja građevine.

Vlada je odobrila iznos od 28.000 KM Ministarstvu prostornog uređenja i zaštite okolice za izradu elaborata - stručnog mišljenja o potrebi donošenja izmjena i dopuna Zakona o proglašenju dijela područja planine Konjuh Zaštićenim pejzažom Konjuh te sredstva u iznosu od 49.000 KM za izradu Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje objekta SODA SO Tuzla.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK