TUZLARIJE - BILTEN TK

14.05.2009.
Dr. Nermina Mehinović, direktorica Zavoda za javno zdravstvo TK:
Federalno ministarstvo zdravstva odgovorno je za nedostak vakcina


Vlada Tuzlanskog kantona danas je usvojila Izvještaj o izvršenju Finansijskog plana Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona za 2008. godinu. Direktorica Zavoda za javno zdravstvo TK Nermina Mehinović, na danas održanoj press konfereciji rekla je da je u prošloj godini Kantonalni zavod za javno zdravstvo ostvario ukupne prihode od oko 1.400.000 KM, a ukupni rashodi su oko 1 163.000 KM.
Najznačajniji dio prihoda odnosi se na prihode od Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona. Zavod je poslovao pozitivno a planovi za 2008. godinu su ostvareni i po riječima direktorice mogu biti i ponosni na tu činjenicu kao i na to da uposlenici Zavoda imaju dobar standard.

Kada je u pitanju aktuelna problematika vezana za nedostatak vakcina u Domu zdravlja Tuzla, direktorica kaže da ne zna kada će biti obezbjeđena dovoljna količina vakcina za djecu sa područja Tuzlanskog kantona te da je odgovornost na Federalnom ministarstvu zdravstva koje je dužno obezbijediti određene količine koje distribuiraju po kantonina. Zavod za javno zdravstvo TK dobijene vakcine dalje raspoređuje prvo u UKC Tuzla, a zatim u Dom zdravlja.

S.M.