TUZLARIJE - BILTEN TK

23.05.2009.
Uspješan nastup Turističke zajednice TK na Prvom sajmu turizma Ilidža 2009
Turističkom ponudom Tuzlaci fascinirali goste iz 11 zemalja


Turistička zajednica Tuzlanskog kantona zabilježila je veoma uspješan nastup na Prvom sajmu turizma i turističkoj berzi Ilidža 2009. koji se održava od 22. do 25. maja sa osnovnim ciljem da promovira turističke potencijale Bosne i Hercegovine. Kulturno-historijsko nasljeđe, etno i gastro-ponudu Turistička zajednica je prezentirala je u izvrsno pripremljenoj multimedijalnoj prezentaciji koja je skrenula na sebe pažnju učesnika iz jedanaest zemalja svijeta:

-U vrijeme velike svjetske ekonomske krize mi smo svjesni da jedino možemo tražiti izlaz u razvijanju turizma. Dolazak turista u Bosnu i Hercegovinu i Tuzlanski kanton izuzetno je važan, jer direktno doprinosi razvoju naše zemlje. Mi imamo velike turističke potencijale i osmišljen pristup promociji i dovođenju turista, u perspektivi može preporoditi cijeliu regiju. Stoga smo predstavljanjem Panonskih jezera, Arheološkog parka Tuzla i Slanih slapova, te ljepota Gradačca, Kladnja i drugih krajeva Tuzlanske regije, pokušali skrenuti pažnju 128 izlagača na ovom sajmu, rekao je Almazaga Ćatović, direktor Turističke zajednice Tuzlanskog kantona.
Predstavnici Turističke zajednice uzet će također učešće u okruglom stolu koji će biti organiziran u okviru sajma sa temama Kladanj mogućnost razvoja Bed & Breakfast, Gradačac - mogućnost razvoja Bed & Breakfast, te multimedijalno prezentirati turističke potencijale Tuzle.

Prema riječima Amira Hadžića, direktora sajma Ilidža 2009, organizatori su potpuno zadovoljni efektima koje su postigli, te odzivom učesnika i posjetom građanstva.

-Posebno smo bili oduševljeni nastupom Turističke zajednice Tuzlanskog kantona koja je fascinirala sve učesnike sa svojom gastro-ponudom, folklorom i multimedijalnim prezentacijama turističkih potencijala. Oni su učesnicima Sajma pokazali zapravo najbolji način kako se treba voljeti svoja zemlja i predstaviti drugima, kazao je Hadžić.

Izuzetan nastup Turističke zajednice vjerovatno će biti krunisan glavnim sajamskim nagradama, ali direktor Ćatović naglašava da je cilj nastupa na sajmovima promocija turističkih potencijala i dovođenje što većega broja turista na Tuzlansku regiju:

-Kada to radimo profesionalno, iskreno i istrajno, nagrade same dolaze, zaključio je Ćatović.


BMG

Priredio(la): S.M.