TUZLARIJE - BILTEN TK

22.05.2009.
Danas u Narodnom pozorištu Tuzla
Održana svečana akademija u povodu 22. maja


Osim Premijera Tuzlanskog kantona Enesa Mujića i Ministra unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Seada Omerbegovića policajcima i prisutnim posjetiteljima obratio se i zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić.


22. maja 1997. godine Vlada Tuzlansko – Podrinjskog kantona je usvojila Zakon o unutrašnjim poslovima TPK te se stoga ovaj dan obilježava kao Dan policije TK. Od 1997. godine pa do danas MUP TK u kontinuitetu djeluje na očuvanju sigurne sredine za život i rad građana Tuzlanskog kantona. U tom cilju Ministarstvo je u proteklom periodu postiglo značajne rezultate.

U svom obraćanju prisutnim službenicima policije i gostima premijer Mujić je istakao da „iza činjenice da Tuzlanski kanton ima sigurnost na visokom nivou i da ima najviši stepen otkrivenosti krivičnih djela u Federaciji BiH stoji ogromno zalaganje, trud i znanje pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona. Službenici policije su u oblasti sigurnosti izgradili sistem za koji nam pohvale i priznanja stžu kako od domaćih, tako i od relevantnih međunarodnih institucija.

Naravno, dobri rezultati su i obaveza više kako pripadnicima policije i MUP-a TK, tako i cjelokupnoj Vladi Tuzlanskog kantona da takvo stanje stalno unaprijeđujemo.“

Na današnjoj manifestaciji ministar Omerbegović i Policijski komesar Nedim Mutapčić su istaknutim pripadnicima policije Tuzlanskog kantona uručili Zlatne i Srebrne policijske značke, Policijske medalje za hrabrost, te Zahvalnice institucijama i ustanovama za pruženu podršku.

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona danas je položila cvijeće na spomen obilježje poginulim pripadnicima policije u ratu 1992 – 1995., a cjelokupnoj manifestaciji osim premijera Mujića u ime Vlade TK prisustvovali su i ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK Mirzeta Hadžić – Suljkić, ministrica pravosuđa TK Jasminka Mijatović, Ministar za boračka pitanja Bahrija Mehurić i Ministar zdravstva TK Asim Musić.


Odjeljenje za informisanje

Priredio(la): S.M.