TUZLARIJE - BILTEN TK

21.05.2009.
Odjeljenje za informisanje Vlade TK
U saopćenju Organizacije ˝oKo˝ navedena je neistina


U povodu neistine iznesene u Saopćenju za javnost Organizacije „OKO“, a koju su prenijeli mediji u Tuzlanskom kantonu, zbog objektivnog informisanja javnosti Vlada Tuzlanskog kantona sopćava sljedeće:

„U Saopćenju za javnost Omladinske organizacije Oko, objavljenom u srijedu 20.5.2009. godine, iznesena je neistina da je Vlada Tuzlanskog kantona uputila zahtjev Senatu Univerziteta Tuzla, a u vezi sa participacijom studenata prilikom polaganja ispita.

Obavještavamo javnost da Vlada Tuzlanskog kantona nije uputila zahtjev ove vrste Senatu Univerziteta u Tuzli.
Pitanje participacije treba biti regulisano Statutom Univerziteta u Tuzli, koji, u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju Tuzlanskog kantona, koji je 2008. godine usvojila Skupština Tuzlanskog kantona, donosi Senat Univerziteta u Tuzli.
Vlada Tuzlanskog kantona, u skladu sa Zakonom, daje saglasnost na Statut Univerziteta u Tuzli.
Obavještavamo javnost da Vlada Tuzlanskog kantona još nije razmatrala Statut Univerziteta u Tuzli.

Podržavamo sve inicijative koje imaju za cilj unapređenje stanja u oblasti visokog obrazovanja u Tuzlanskom kantonu ali očekujemo da će ubuduće ovakve i slične tvrdnje, a posebno one na kojima se zasnivaju optužbe, biti provjerene prije iznošenja u javnosti.

Objavljivanje neistina, a nadamo se da ono nije bilo namjerno i uz kalkulaciju da demanti nikada nema efekat objavljivanja vijesti, pa makar ona bila i neistinita, sigurno neće doprinijeti našem zajedničkom cilju - unapređenje stanja u oblasti visokog obrazovanja u Tuzlanskom kantonu.“


Odjeljenje za informisanje


Vezani tekst:
Najavljena je blokada Univerziteta u Tuzli