TUZLARIJE - BILTEN TK

21.05.2009.
Utakmica povodom Dana policije TK
MUP TK - Sloboda 0:2
Dan policije obilježen nizom sportskih aktivnosti



Povodom 22. maja – Dana policije Tuzlanskog kantona, jučer su predstavnici MUP-a TK i FK Sloboda odigrali prijateljsku utakmicu na stadionu Tušanj koja je završena pobjedom Slobode 2:0.

Dan policije obilježen nizom sportskih aktivnosti

U utorak (19.05.2009.godine) u maloj sali SKPC Mejdan, nakon završnice turnira u malom nogometu upriličena je svečana ceremonija zatvaranja sportskih aktivnosti povodom obilježavanja "22. maja - Dana policije Tuzlanskog kantona", kojoj su prisustvovale sve takmičarske ekipe i pojedinci koji su učestvovali u takmičenjime u stonom tenisu, streljaštvu, šahu i malom nogometu.

Svečanost je započela izvođenjem plesne tačke učenika Međunarodne osnovne škole iz Tuzle, koji su tom prilikom nosili majce i kačkete nedavno završene državne kampanje "122 – Vaša policija", dok su priznanja (pehare i medalje) najboljim ekipama i pojedincima sportskih takmičenja, uručili ministar MUP TK-a prof.dr. Sead Omerbegović i policijski komesar Nedim Mutapčić.

U završnici turnira u malom nogometu učestvovalo je 8 ekipa, koje su izborile plasman sa kvalifikacionog turnira održanog u Banovićima (14.05.2009.godine).

Nakon odigranih finalnih utakmica, prva tri mjesta osvojile su sljedeće ekipe:

PS Zapad - I mjesto
PS Centar - II mjesto
PS Banovići – III mjesto

Za najboljeg strijelca turnira proglašen je Edin Jusić – službenik Jedinice policije za podršku MUP TK-a.

Šah
Ekipno takmičenje u šahu službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona održano je 15.05.2009. godine u Domu kulture u Lukavcu. Na takmičenju koje su u ime MUP-a TK otvorili načelnik PU Lukavac – Kasim Sinanović i načelnik Sektora za administraciju Safet Begić, učestvovalo je 11 ekipa (sa po 3 takmičara), a postignuti su sljedeći rezultati:

I mjesto – PS Srebrenik
II mjesto - PS Zapad
III mjesto - PS Živinice



Gađanje službenim pištoljem
Takmičenje u gađanju službenim pištoljem, kojeg je otvorio ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona dr. sci. Sead Omerbegović, održano je 12.05.2009. godine na strelištu Paša Bunar.

Na takmičenju su se nadmetale 23 ekipe, sastavljene od pripadnika MUP-a TK, Sudske policije, te pripadnika Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA), sa po tri člana, u disciplini - gađanje iz pištolja kalibra 9 mm, sa distance od 25 metara u kružnu pištoljsku metu, stav stojeći.

Rezultati - ekipno:

1. JP za podršku MUP TK-a sa osvojenih 239 bodova,
2. PS Srebrenik – 215 bodova,
3. PS Lukavac – 212 bodova.

Pojedinačno, najbolje rezultate su postigli:

1. Semir Fazlić, PS Gradačac - 84 boda,
2. Obren Popović PS Lukavac - 84 boda,
3. Edib Planić, JP za podršku - 84 boda.


Stoni tenis
Turnir u stonom tenisu, po Davis Cup sistemu, održan je 06.05.2009. godine u dvorani stonoteniskog kluba "Kreka" Tuzla.

Na turniru, koji je otvorio ministar MUP-a TK dr.sci. Sead Omerbegović, učešće je uzelo ukupno 36 učesnika – službenika MUP TK, koji su se takmičili ekipno (12 ekipa sa po tri takmičara) i pojedinačno (24 učesnika).

Prvo mjesto osvojila je Jedinica policije za podršku, ekipa br. 1.
Drugo mjesto zauzela je ekipa Sektora krim. policije MUP TK-a br.1, a ekipa PS Gračanica treće mjesto.


Medalje u pojedinačnoj kategoriji osvojili su:

I mjesto – Admir Parić ( Sektor krim. policije MUP TK-a)
II mjesto - Aleksandar Vasiljević (PS Zapad)
III mjesto – Mujo Mustafić ( PS Sapna)