TUZLARIJE - BILTEN TK

29.05.2009.
Član američke ambasade posjetio MUP TK


U četvrtak 28.05.2009. godine, u radnoj posjeti Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona boravio je zamjenik šefa političke sekcije ambasade SAD-a u BiH gosp. Michael Martin, gdje se sastao sa ministrom unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona prof. dr. Seadom Omerbegovićem i policijskim komesarom Nedimom Mutapčićem.



Ovom prilikom, razgovaralo se o sigurnosti u kontekstu svjetskog razvoja, odnosno određenim opasnostima, ali i velikoj šansi, ukoliko se uspostave konkretni mehanizmi, koji će voditi ljudskom prosperitetu.

Obostrano je istaknuto, da veliki raskorak između povećanih očekivanja i stvarnih mogućnosti, nameće potrebu iznalaženja određenih rješenja u novom konceptu sigurnosti, pa samim tim i policijskoj organizaciji, koja se može ostvariti kroz različite forme i oblike.

Na području Tuzlanskog kantona, jedno od tih rješenja predstavlja i aktuelna izrada novog Zakona o unutrašnjim poslovima Tuzlanskog kantona, koji bi uvažavajući različitosti, interese, potrebe i vrijednosti, mogao biti najbliži jedinstvenom modelu na prostoru Bosne i Hercegovine, a o čemu je od strane menadžmenta MUP TK-a tokom jučerašnjeg sastanka upoznat zamjenik šefa političke sekcije ambasade SAD-a u BiH gosp. Michael Martin.