TUZLARIJE - BILTEN TK

28.05.2009.
NUB ˝Derviš Sušić˝
Posjeta direktorice regionalne biblioteke iz Bugarske


Rostica Petrova – Vasileva, direktorica regionalne biblioteke „Sava dobroplodni – Sliven“ iz Bugarske, posjetila je Narodnu i univerzitetsku biblioteku „Derviš Sušić“ Tuzla, kako bi uspostavila saradnju sa našom kulturnom institucijom.

- Naša biblioteka ušla je u „Savez balkanskih biblioteka“, tako da za uspostavljanje saradnje sa bugarskom bibliotekom možemo zahvaliti ovom Savezu. U prvom planu nam je saradnja bibliotekara iz Tuzle sa bibliotekarima iz Bugarske, protok informacija u cilju unapređenja i razvoja bibliotkarstva, te razmjena bibliotečkih jedinica, kaže Enisa Žunić, direktorica Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić“.

Direktorica regionalne biblioteke „Sava dobroplodni – Sliven“ iz Bugarske, Rostica Petrova, oduševljena je izgledom i načinom rada tuzlanske biblioteke i cijeni njen ulazak u Kooperativni online bibliografski sistem i servis (COBISS).

Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić“, u narednom periodu će raditi na povezivanju bugarskih i bosanskohercegovačkih književnika, u cilju uspostavljanja kulturne saradnje ove dvije države.

Služba za odnose s javnošću
NUB „Derviš Sušić“ Tuzla

Priredio(la): S.M.