TUZLARIJE - BILTEN TK

18.06.2009.
Svečano otvoren most na Oskovi


Premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić danas je u ime Vlade Tuzlanskog kantona građanima Živinica svečano predao na upotrebu novoizgrađeni most na rijeci Oskovi.


Riječ je o vrlo značajnom infrastrukturnom objektu koji će omogućiti sigurnije kretanje i građana i vozila u ovom dijelu općine Živinice.
Most ima dvije trake, svaka po 3, 25 m širine i još dvije staze za pješake, širine 1, 6 m.
Vlada Tuzlanskog kantona je za ovoj projekat izdvojila 700 000, 00 KM, a Direkcija cesta Tuzla 540 000, 00 KM.
Premijer Mujić je istakao da će Vlada Tuzlanskog kantona, uprkos svim teškoćama sa kojima se sada svi suočavamo, nastaviti podržavati projekte koji će život građanima u svim sredinama učiniti kvalitetnijim i ugodnijim.



„Želimo da svaka općina, mjesna zajednica, sva naša sela budu privlačna za život, posebno mladih ljudi. Upravo zbog toga su nam komunikacije posebno važne i nadam se da ćemo na svim nivoima vlasti u tom dijelu u narednom periodu učiniti još značajnije iskorake“ istakao je premijer Mujić koji je ovom prilikom uputio i čestitke svim građanima Živinica u povodu 19. juna dana ove općine.
Današnjoj svečanosti prisustvovali su i ministar za trgovinu, turizam i saobraćaj u Vladi Tuzlanskog kantona Zoran Milić, direktor Direkcije cesta Sulejman Brkić, predsjedavajući OV Živinice Esad Kitić te brojni građani.

Priredio(la): S.M.