TUZLARIJE - BILTEN TK

15.06.2009.
Vlada TK
Prijem u povodu obilježavanja osvajanja šampionske titule ŽKK Jedinstvo-Aida


Premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić, predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Amir Fazlić i ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Mirzeta Hadžić-Suljkić upriličili su danas prijem za potpredsjednicu Federacije BiH Spomenku Mičić, a u svojstvu predsjednice Organizacionog odbora obilježavanja 20 godina od osvajanja evropske šampionske titule Ženskog košarkaškog kluba Jedinstvo-Aida Tuzla, Maru Lakić, proslavljenu košarkašicu iz te generacije, direktora ŽKK Jedinstvo Alena Kamerića i Ibrahima Kozlića, urednika Sportskog programa RTVTK, generalnog medijskog pokrovitelja Manifestacije.



Razgovarano je o obilježavanju godišnjice ovog izvanrednog sportskog događaja koji je prije dvadeset godina proslavio i Tuzlu i Bosnu i Hercegovinu u svijetu.

Kako je istakla gospođa Mičić ova manifestacija, čiji je glavni događaj revijalna utakmica bivših igračica Jedinstva Aide i Reprezentacije BiH, a koja će biti odigrana u subotu 20. juna ove godine u tuzlanskom Mejdanu, okupila je ogromnu pozitivnu energiju koja će još jednom potvrditi kako je sve moguće i u naoko nemogućim uslovima.
„Za samo mjesec dana priprema urađen je ogroman posao i vjerujem da ćemo se u subotu na najbolji način odužiti djevojkama koje su nam prije 20 godina pripredile toliko radosti“ istakla je gospođa Mičić.
Gospođa Mara Lakić, koja je u to vrijeme bila kapiten ŽKK Jedinstvo-Aida, uputila je riječi zahvalnosti svima koji su podržali organizaciju ove manifestacije, istakavši da je podrška bila iznad svih očekivanja.
„Dali ste nam podstreka da još snažnije radimo na popularizaciji košarke i sporta uopšte na ovom prostoru. Naši klubovi, uprkos svim problemima, ponovo mogu postizati izvanredne rezultate kao što smo to činile i mi prije dvadeset godina“ istakla je gospođa Lakić.

Premijer Mujić i predsjednik Fazlić su, uz riječi podrške, uputili čestitke na uspješno obavljenim pripremama za proslavu dvadesete godišnjice osvajanja evropske šampionske titule te izrazili zadovoljstvo što ćemo imati priliku odati i priznanje i zahvalnost proslavljenim košarkašicama Jedinstva-Aide na način kako to one i zaslužuju.