TUZLARIJE - BILTEN TK

23.06.2009.
Premijer Tuzlanskg kantona Enes Mujić
Prijem za Udruženje poslodavaca Gračanice


Premijer Tuzlanskg kantona Enes Mujić danas se susreo sa delegacijom Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Gračanice, koju je predvodio predsjednik Udruženja Amir Hasičević. Prijemu su prisustvovali i ministar za obnovu, razvoj i povratak Sead Mujanović i načelnik općine Gračanica Nusret Helić.



Gosti su upoznali premijera Mujića sa rezultatima Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Gračanice koje trenutno okuplja 67 privrednih društava.
„Zlatna ruža ZEPS-a koju je Udruženje dobilo na prošlogodišnjem Sajmu u Zenici jedan je do rezultata na koji smo ponosni i naši planovi za ovu i narednu godinu su vrlo ambiciozni. Svojim radom želimo prezentirati ne samo Gračanicu nego i Tuzlanski kanton“ istakao je gospodin Hasičević.

Jedan od najvažnijih planova jeste organizacija Sajma poduzetništva i obrta koji će u Gračanici biti organizovan 2010. godine. Bit će to prvi sajam te vrste u BiH, a očekivanju su velika. Organizaciju ovog Sajma već je podržao GTZ, a punu podršku Udruženju poslodavaca i samostalnih privrednika Gračanice dala je općinska vlast u Gračanici istaknuto je danas.
Premijer Mujić je izrazio zadovoljstvo zbog izuzetno dobre organizacije gračaničkih privrednika te istakao da se jedan ovakav sajam upravo i očekuje od Gračanice.
„Vlada Tuzlanskog kantona će podržati održavanje Sajma poduzetništva i obrta jer smatramo da imamo šta pokazati ne samo privrednicima iz drugih krajeva Bosne i Hercegovine nego i iz regiona. Želimo time iskazati i našu podršku radu Udruženja gračaničkih poslodavaca koje daje ogroman doprinos stvaranju dobre poslovne klime na našem prostoru“ istakao je premijer Mujić.

Danas je dogovoreno i da će u narednom periodu biti upriličen sastanak deset općinskih udruženja poslodavaca, predstavnika Vlade Tuzlanskog kantona i kantonalnog udruženja poslodavac, u cilju unapređenja međusobnih odnosa i saradnje.

Odjeljenje za informisanje

Priredio(la): V.K.