TUZLARIJE - BILTEN TK

31.12.2007.
Informacija sa vanredne sjednice Vlade Tuzlanskog kantona


Danas je održana vanredna sjednica Vlade Tuzlanskog kantona.
Vlada je iz tekuće rezerve odobrila 86.629, 00 KM općini Sapna za refundaciju troškova MZ Zaseok za uređenje i izgradnju spomen obilježja u Zaseoku, s ciljem rješavanja problema nastalih oko ekshumacije posmrtnih ostataka Narodnog heroja Mehdina-Senada Hodžića.

Odobreno je i 1.886, 00 KM JU OŠ Čelić za rekonstrukciju centralnog grijanja.

Vlada je danas dala saglasnosti na Odluku o odobravanju 700.000, 00 KM Ministarstva za industriju, energetiku i rudarstvo privatnim preduzećima kao pomoć pri realizaciji investicionih programa.
Ovim subvencioniranjem, kroz investicione programe do juna 2008. godine trebalo bi biti uposleno 148 radnika, a ukupna investiciona ulaganja iznosit će 4 860.000, 00 KM.
Riječ je o 11 privatnih preduzeća sa područja Tuzlanskog kantona koja su ispunila Kriterije raspodjele sredstava za subvencije privatnim preduzećima.

Danas je usvojena Odluka o izmjeni Programa raspodjele sredstava iz Fonda za naučno-istraživački rad za 2007. godinu. U Program je sa 10.000, 00 KM dodat projekat Prirodno-matematičkog fakulteta Tuzla „Istraživanje mehanizma električne vodljivosti sintentiziranog polianilina na niskim temperaturama“, koji je tehničkom greškom bio ispušten iz ovog Programa.

Donesena je i Odluka o naknadama članovima Komisije za provođenje postupka raspodjele sredstava iz Fonda za naučno-istraživački rad.

Vlada je danas dala saglasnost Ministarstvu za obnovu, razvoj i povratak da raspiše novo obavještenje o nabavci za izradu Strategije Tuzlanskog kantona 2008-2013. godina.
Po prvom pozivu samo jedan dobavljač se javio blagovremeno, te je nadležna Komisija konstatovala da prvo obavještenje o javnoj nabavci nije uspjelo.



Služba za odnose s javnostima
Vlade Tuzlanskog kantona

Priredio(la): S.M.