TUZLARIJE - BILTEN TK

09.07.2009.
Pripreme ekipe MUP-a TK za svjetsko policijsko prvenstvo

Dana, 08.07.2009. godine sa početkom u 16:00 sati, u Sarajevu su, nakon prijema upriličenog od strane zamjenika ministra sigurnosti BiH gosp. Mije Krešića i pomoćnika direktora Granične policije BiH za organizaciju i operacije, gosp. Žarka Lakete za ministra unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona prof. dr. Seada Omerbegovića i policijskog komesara Nedima Mutapčića, odigrane dvije prijateljske utakmice u malom nogometu između ekipa MUP TK-a i Granične policije BiH.




Utakmice su završene očekivano dvostrukom pobjedom ekipe MUP TK-a, a predstavljaju dio priprema ekipe MUP TK-a, za učešće na tradicionalnom Svjetskom policijskom malonogometnom turniru, koji se održava od 12. do 16. oktobra ove godine u Holandiji, u organizaciji "CityGIS WORLD police, gdje su predstavnici MUP TK-a prošle godine u konkurenciji od oko 150 ekipa iz cijelog svijeta zauzeli 2.i 3 mjesto u dvije kategorije.



Takođe, u okviru priprema za navedeni policijski turnir ekipa MU PTK-a uzela je učešće i na prošlosedmičnom 13. Memorijalnom malonogometnom turniru "Nesib Malkić" u Dubravama kod Živinica, gdje je nakon plasiranja u polufinale turnira osvojila 3. mjesto. (muptk)