TUZLARIJE - BILTEN TK

28.07.2009.
Prijem kod premijera TK u povodu 27. jula

U povodu 27.jula Dana ustanka naroda BiH i Dana SABNOR-a BiH premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić danas se susreo sa delegacijom Kantonalnog Saveza antifašista i boraca narodno-oslobodilačkog rada 1941-1945. koju je predvodio predsjednik Saveza Božo Novaković.



Premijer Mujić je uputio čestitke svim članovima Saveza i svim građanima Tuzlanskog kantona u povodu ovog izuzetno važnog datuma u bosanskohercegovačkoj historiji te izrazio zadovoljstvo što Tuzlanski kanton Danu ustanka posvećuje dužnu pažnju.
Predstavnici Saveza antifašista i boraca narodno-oslobodilačkog rata Tuzlanskog kantona su istakli da su zadovoljni izuzetno dobrom saradnjom i podrškom koju ovaj Savez ima od Vlade Kantona.
Danas je naglašena važnost podrške Projektu obnove porušenih i oštećenih spomenika iz Drugog svjetskog rata, kao vrijednog dijela našeg kulturno-historijskog nasljeđa. Istaknuta je potreba da lokalne zajednice pruže veću podršku održavanju već obnovljenih spomenika.
Danas je razgovorano i o naporima članova bosanskohercegovačkih organizacija antifašista na svim nivoima da Zakonom o državnim praznicima u BiH budu obuhvaćeni i 25. novembar, 1. mart i 27. juli.
Uz čestitke i podršku naporima koje poduzimaju u tom pravcu premijer Mujić je uputio i riječi zahvalnosti svim članovima Saveza na naporima koje ulažu kako ni jednog trenutka ne bi bila umanjena važnost potrebe da mirnodopskim sredstvima nastavimo borbu protiv svih oblika fašizma, ma gdje se oni javljali.



Odjeljenje za informisanje