TUZLARIJE - BILTEN TK

31.07.2009.
Susret premijera sa ratnim vojnim invalidima


Premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić i ministar za boračka pitanja u Vladi Tuzlanskog kantona Bahrija Mehurić susreli su se danas sa delegacijom Saveza ratnih vojnih invalida Bosne i Hercegovine koju je predvodio predsjednik Saveza Safet Redžić. Razgovarano je o aktuelnom stanju u BiH i mjerama koje se na svim nivoima poduzimaju u cilju ublažavanja ekonomske krize.



Premijer Mujić je upoznao goste sa mjerama koje Vlada Tuzlanskog kantona provodi u cilju uravnoteženja rashoda i prihoda u Budžetu Tuzlanskog kantona te uputio riječi zahvalnosti Savezu ratnih vojnih invalida Tuzlanskog kantona na dobroj saradnji i razumijevanju za sve aktivnosti koje Vlada provodi.

„Očekujem da ćemo dobru saradnju nastaviti i vjerujem da ćemo imati i vašu podršku u našim zahtjevima da sredstva koja očekujemo od MMF-a budu iskorištena na najbolji način.
Nakon što prvom tranšom aranžmana bude pokriven dio gubitaka u budžetima na svim nivoima očekujemo da preostali dio sredstava bude usmjeren u razvoj, a prije svega u privredu i velike infrastrukturne projekte“ istakao je premijer Mujić.

Predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida BiH gospodin Safet Redžić je izrazio zadovoljstvo zbog značajnih iskoraka koje je, u odnosu na većinu drugih područja u Federaciji, načinio Tuzlanski kantona kada su u pitanju dopunska prava boračkih kategorija.

„Mi razumijemo aktuelnu krizu i da svi moramo podnijeti njen teret. Međutim, tražimo da ta raspodjela tereta bude pravična i da, kada govorimo o reformama, onda prvo moramo govoriti o reformi administracije na svim nivoima“ istakao je gospodin Redžić.

Odjeljenje za informisanje

Priredio(la): V.K.