TUZLARIJE - BILTEN TK

07.08.2009.
Vlada Tuzlanskog kantona
Utvrđeni kriteriji za dodjelu sredstava vjerskim zajednicama


Vlada Tuzlanskog kantona donijela je jučer Odluku o kriterijima, uslovima i postupku za raspodjelu sredstava planiranih u Budžetu Tuzlanskog kantona za pomoć vjerskim zajednicama.

U skladu sa ovom Odluku bit će sufinansirani programi vjerskih zajednica koji se realizuju na području Tuzlanskog kantona, sa izuzećem programa koji se odnose na povratnička mjesta.

Također će biti podržani programi koji imaju za cilj obilježavanje i čuvanje tradicije vjerskih zajednica, zaštitu i čuvanje kulturne baštine naroda u BiH i promociju njihovih kulturnih vrijedosti, zaštitu vjerskih objekata, odgojno-obrazovnu djelatnost, zdravstvenu i socijalnu zaštitu, karitativnu ili izdavačku djelatnost i programe drugog karakter koji su od interesa za Tuzlanski kanton.

Finansijski neće biti podržani programi usmjereni na promociju programa političkih stranaka, finansiranje plaća i drugih izdataka zaposlenika i ukoliko podnosilac zahtjeva, koji je u ranije dobio sredstva od Vlade Kantona, nije dostavio izvještaj o namjenskom utrošku sredstava.

Priredio(la): S.M.