TUZLARIJE - BILTEN TK

06.08.2009.
Kantonalna uprava za inspekcijske poslove
Donirana odjeća i obuća stanovnicima Mihatovića


Kantonalna uprava za inspekcijske poslove danas je stanovnicima izbjegličkog naselja Mihatovići uručila odjevne predmete koje je zaplijenila u akcijama kontrole nelegalne trgovine. Svake godine, ova uprava zaplijeni robe u vrijednosti milion KM. Dio robe se uništava, dio prodaje, a prema važećem kantonalnom zakonu, dio se donira.
Na osnovu tri sudske presude, roba koju su kantonalni inspektori oduzeli jer vlasnici objekata nisu imali potrebnu dokumentaciju za njenu prodaju, danas je donirana raseljenim stanovnicima u Mihatovićima.

Učinjeno je tako, po okončanju sudskih postupaka, i odluke da se zaplijenjeni artikli doniraju. Prema nekim podacima, ovakve robe na depoima Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovina ima u vrijednosti 50 miliona maraka.

Svake godine Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Tuzla zaplijeni robe u vrijednosti milion maraka. Trenutno na svojim skladištima imaju zaplijenjene robe u vrijednosti 50 hiljada KM. Neke robe se uništavaju, dok se manji dio prodaje i od tog novca se finansira iznajmljivanje magacina u kojima se ona čuva.

(FENA)