TUZLARIJE - BILTEN TK

08.02.2008.
Vlada TK osuđuje javni linč kojeg CCI vodi protiv ministrice Hadžić - Suljkić


Vlada Tuzlanskog kantona danas je zauzela stav u povodu kampanje koju Centri civilnih inicijativa vode u povodu predloženih izmjena Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju Tuzlanskog kantona.

Tim povodom Vlada Tuzlanskog kantona želi izvijestiti javnost o sljedećem:

„Stav Vlade Tuzlanskog kantona je da je kampanja CCI neutemeljena, a način na koji se vodi potpuno neprihvatljiv.

Tvrdnja na kojoj se bazira kampanja CCI, da se oduzima pravo roditeljima da učestvuju u izboru direktora osnovnih škola, je neistinita.

Nerazumljivi su napadi CCI na ministricu obrazovanja, nauke, kulture i sporta doc.dr. Mirzetu Hadžić-Suljkić, ako se zna način na koji su predložene izmjene inicirane i utvrđene.

Nacrt Zakona o izmjenama Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju TK utvrdila je kantonalna Skupština na prijedlog koji je Vlada Tuzlanskog kantona, u skladu sa svojim ovlaštenjima, jednoglasno utvrdila.

Vlada Tuzlanskog kantona u potpunosti stoji iza Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju Tuzlanskog kantona kao i iza rada Ministrice za obrazovanje, nauku, kulturu i sport.

Vlada Tuzlanskog kantona osuđuje javni linč koji CCI vodi protiv ministrice Hadžić-Suljkić i podsjeća da su svi zainteresovani, pa tako i CCI, u skladu sa demokratskim i zakonskim procedurama u prilici svoje primjedbe dostaviti u procesu javne rasprave.“



Priredio(la): S.M.