TUZLARIJE - BILTEN TK

25.08.2009.
Najava seminara u Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla
˝Popunjavanje aplikacije za IPA projekte prekogranične saradnje˝


Povodom otvaranja prvog poziva za podnošenje projektnih prijedloga u okviru IPA programa prekogranične saradnje između BiH i Hrvatske, te BiH i Srbije, Kantonalna privredna komora Tuzla organizuje seminar “Popunjavanje aplikacije za IPA projekte prekogranične saradnje”, koji će se održati polovinom septembra u prostorijama Kantonalne privredne komore Tuzla.

Cilj seminara je pružanje dodatne pomoći svim zainteresiranim za apliciranje za sredstva predpristupne pomoći IPA. Svi učesnici će dobiti praktične savjete, dodatna uputstva i objašnjenja za pravilno popunjavanje aplikacija.

Predavač na seminaru je Snježana Ivander, direktorica Asocijacija za demokratsku inicijativu (ADI) Sarajevo, koja usko sarađuje sa Delegacijom Evropske komisije kao nezavisno tijelo za evaluaciju projekata Evropske unije.

Svaki od polaznika će biti u prilici da stekne neophodna znanja te da u svojoj organizaciji vodi glavni dio dugogodišnjeg procesa apliciranja za nepovratna sredstva unutar instrumenata predpristupne pomoći (IPA).

Prijave za učešće mogu se slati najkasnije do ponedjeljka 11.09.2009. do 15 sati na faks 035/258-271 ili e-mail [email protected].

(kpktz.ba)