TUZLARIJE - BILTEN TK

25.08.2009.
MUP TK
Posjeta načelniku Općine Gračanica


Jučer su ministar MUP-a TK prof. dr. Sead Omerbegović i policijski komesar Nedim Mutapčić boravili u radnoj posjeti komandiru Policijske stanice Gračanica Omeru Haliličeviću. Cilj posjete je bio davanje podrške u borbi protiv svih oblika organizovanog kriminala s akcentom na akciju od prošle sedmice, kada je u Gračanici otkrivena „mini laboratorija“ za proizvodnju opojnih droga.



Ministar Omerbegović je uputio čestitke Upravi policije MUP-a TK-a, Odjeljenju za posebne namjene, Jedinici za podršku MUP-a TK-a i službenicima PS Gračanica na uspješno provedenoj akciji suzbijanja narkotičkih sredstava.

Također je upriličena i posjeta načelniku općine Gračanica gospodinu Nusretu Heliću, od koga je ministar Sead Omerbegović zatražio potporu lokalne zajednice i građana Gračanice u otkrivanju svih oblika organizovanog kriminala.

Policijski komesar Nedim Mutapčić je upoznao načelnika općine Gračanica sa rezultatima koje su ostvarili službenici MUP-a TK, a koji su najbolji u Federaciji BiH.

Načelnik općine Gračanica Nusret Helić je pohvalio službenike policije i čestitao im na uspješnoj akciji suzbijanja proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, te je istaknuo potrebu saradnje šire društvene zajenice u borbi protiv organizovanog kriminala, što će za krajnji cilj imati veću sigurnost svih građana TK, a i šire.

Priredio(la): A.M.