TUZLARIJE - BILTEN TK

04.09.2009.
Vlada Tuzlanskog kantona
459.000 KM namjenskih sredstava za ekološke projekte


Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na dvanaest odluka Ministrice prostornog uređenja i zaštite okolice kojima su odobrena namjenska sredstva za sufinansiranje ekoloških projekata.

Općini Kalesija dodijeljeno je 90 200, 00 KM i to za nastavak vanjskog uređenja užeg dijela centra Kalesije, poboljšanje sistema toplifikacije, sanaciju privremene deponije Vis i čišćenje putnog pojasa na magistralnim i regionalnim putevima od komunalnog otpada.
Općini Gradačac dodijeljeno je 130 000, 00 KM za rekonstrukciju dijela gradskog parka i nabavku kamiona za odvoz kućnog otpada i čistilice za trotoare i rigole.
Općini Živinice dodijeljeno je 100 000, 00 KM za izgradnju gradskog parka i nastavak uređenja prostora oko Rajskog jezera u Bašigovcima.
Općini Srebrenik dodijeljeno je 19 000, 00 KM za čišćenje putnog pojasa duž regionalnih i magistralnih puteva.
Općini Banovići dodijeljeno je 84 800, 00 KM za rekonstrukciju podstanice sistema centralnog grijanja i čišćenje putnog pojasa na magistralnim i regionalnim putevima od komunalnog otpada.
Javnom preduzeću Spreča dodijeljeno je 35 000, 00 KM za izradu idejnog projekta sakupljanja i prečišćavanja sanitarno-fekalnih otpadnih voda priobalnih naselja oko akumulacije „Modrac“.

Namjenska sredstva za ekološke projekte koje su kandidovale općine Tuzlanskog kantona dodjeljivana su na osnovu ranije utvrđenih uslova i kriterija odnosno Programom korištenja namjenskih sredstava.

Priredio(la): S.M.