TUZLARIJE - BILTEN TK

03.09.2009.
Podrška organizovanju Kongresa o kontroli bolničkih infekcija


Premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić i ministar zdravstva u Vladi Tuzlanskog kantona Asim Musić susreli su se danas sa direktoricom Poliklinike za laboratorijsku dijagnostiku UKC-a Tuzla Jasminkom Mustedanagić-Mujanović, šefom Zavoda za miokrobiologiju ove Poliklinike Nijazom Tihićem i glavnom sestrom UKC-a Tuzla Safijom Kalajlić.



Razgovarano je o organizaciji 2. Kongresa o kontroli bolničkih infekcija sa međunarodnim učešćem koji će biti održan od 4. do 11. novembra u Tuzli.

Istaknuto je da se Kongres posvećen kontroli bolničkih infekcija održava svake druge godine, dok se već osam godina redovno održava Simpozij posvećen bolničkim infekcijama.

Na ovogodišnjem Kongresu očekuje se 150 učesnika i eminenti predavači iz cijelog svijeta.

Univerzitetski klinički centar u Tuzli ima izuzetno dobre rezultate u kontroli bolničkih infekcija, a potvrda tome je i činjenica da svake godine u UKC Tuzla dolazi veliki broj zdravstvenih radnika iz drugih krajeva kako bi se educirali u ovoj oblasti, rečeno je danas.

Uz riječi zahvalnosti na podršci koju UKC Tuzla u svom radu i razvoju ima od Vlade Tuzlanskog kantona izraženo je očekivanje da će i predstojeći Kongres o kontroli bolničkih infekcija biti podržan.

Uz podršku i želje za uspješnu organizaciju ovog važnog skupa premijer Mujić danas je prihvatio da bude član počasnog odbora organizacije Kongresa te izrazio nadu da će ovo biti još jedna dobra prilika da UKC Tuzla prezentira svoja dostignuća i potvrdi poziciju lidera u oblasti zdravstva na ovom području.

Odjeljenje za informisanje