TUZLARIJE - BILTEN TK

03.09.2009.
Vlada TK
Donesena Odluka o nabavci uglja za izbjeglička naselja


Iz ovogodišnjeg Budžeta Tuzlanskog kantona, Vlada TK, donijela je Odluku za finansiranje troškova nabavke uglja za izbjeglička naselja i najugroženije prognaničke porodice u individualnom smještaju. Ukupna izdvojena sredstva za ovu namjenu planirana su u iznosu od 175.661, 88 KM za potrebe kupovine 1.731 tonu ogrevnog uglja sto će zadovoljiti potrebe 577 izbjegličkih i raseljenih porodica smještenih u izbjegličkim naseljima i individualnom smještaju.

Pojedinačno svaka porodica sa pravom na osnovu kriterija koja je na spisku nadležnih općinskih službi za izbjegla i raseljena lica dobiće tri tone ogrevnog uglja.

Izbor korisničkih porodica izvršen je u svakoj općini pojedinačno i vodilo se raćuna da se obuhvate sve porodice sa pravom na ovaj vid kako socijalne pomoći tako i finansijskog oblika pomoći kategorija porodica kojima je bilo najneophodnije.

Resorni kantonalni Ministar Sead Mujanović, potpisat će ugovor o nabavci i isporuci uglja sa firmom “MIŠ”d.o.o. Tuzla koja je po okonćanom pozivu prošla kao najpovoljnija za traženi posao.

Podpisivanje ugovora će se izvršiti o4.09.2009.godine(Petak) u 10 sati i 30 minuta u sali za sjednice Vlade TK-a, zgrada Soda so, I sprat.

Pozivamo predstavnike medija da proprate čin potpisivanja ugovora obijezbjeđenog ogrevnog uglja za raseljene i izbjegle porodice smještene u izbjegličkim naseljima i individualnom smještaju od strane TK-a.


Priredio(la): S.M.