TUZLARIJE - BILTEN TK

04.09.2009.
Počele pripreme za Dan učitelja


Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, prof. dr. Mirzeta Hadžić Suljkić, organizirala je jučer sastanak sa predstavnicima sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja, Željkom Vuković, Azrom Gazibegović i Mevludinom Ferhatovićem. Tokom sastanka razgovaralo se o predstojećem Danu učitelja, koji se obilježava svake godine 5. oktobra, kao radni, ali ne nastavni dan.



Na inicijativnom sastanku, kome su prisustvovali i Mersija Jahić, pomoćnica ministrice za obrazovanje i nauku, Jasminka Kurević, pomoćnica ministrice za ekonomsko-finansijske poslove i Hadže Kurtović, sekretar Ministarstva, definisane su osnovne smjernice manifestacije čiji je glavni cilj motiviranje nastavnog kadra i uposlenika u odgojno obrazovnim ustanovama, te su definisani prvi koraci, kako bi Dan učitelja bio adekvatno obilježen, nizom aktivnosti, koje će, zasigurno, obogatiti kuluturno stvaralački život škola, kao i šire društvene zajednice.

Ove godine, organizatori proslave Dana učitelja su Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, Pedgoški zavod, te Sindikat osnovnog i Sindikat srednjeg obrazovanja. Za narednu sedmicu, predviđen je sastanak Organizacionog odbora, kada će se decidno znati kojim aktivnostima će biti obilježen ovogodišnji Dan učitelja.

Odjeljenje za informisanje