TUZLANSKI DOSJE

14.04.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Jučer je u mnogim medijima objavljena vijest da su se predstavnici Bosne i Hercegovine za pjesmu Eurosonga međusobno potukli. Šta se desilo, kako je do toga došlo, šta je istina, a šta nije, manje je važno, vijest je otišla "u eter”. Vjerujem da će prije nastupa mnogi komentatori upravo to spomenuti, takve stvari se ne zaboravljaju. Blamaže majko draga, ali, ko zna, u svijetu obrnutih vrijednosti možda nam to donese i dodatnu popularnost.

Tuzlarije


Ne volim, i teško mi je razumijeti ljude koji se ne mogu kontrolisati. Odjednom im nešto bude, planu, nekontrolisano reaguju, a onda kao da ništa nije bilo, s druge strane opet, ne razumijem ni one koji su nevjerovatno smireni i hladnokrvni. Sklona sam mišljenju da ti hladni kad puknu beli puknu pa je bolje pokazivati emocije ali ako može ikako bez tučnjave.

Tuzlarije


Neki dan sam pisala kako su nam noću mračne ulice pa da dodam da je u Solini možda i najgore. Prolazila sam oko 20 sati, u to vrijeme bi trebala biti upaljena ulična rasvjeta ali nije, odnosno vrlo mali broj sijalica radi, sve su izgleda "pregorile”. Ne mogu da shvatim da se i za nabavku i zamjenu sijalica raspisuje tender, tako kažu, stvarno nema smisla, jedva se vidi, a djeca idu iz škole.

Tuzlarije


Čega se god naknadno sjetim pišem, pa kako god da to izgleda. Pisala sam tako i o vlasnicima kućnih ljubimaca, posebno pasa, i baš tako treba i govoriti, a ne ljubitelji životinja i slično jer neki su daleko od ljubitelja životinja. Jučer, ispred glavne pošte vidjela sam mladića koji vodi jednog od onih velikih pasa, koji ga nešto nije poslušao, a onda ga je taj vlasnik počeo tuči povodcem (debeli konopac) da je to bilo strašno. Svijet se okreće, neki su mu nešto i rekli pa je doslovno vukao psa preko ulice i nastavio dalje. Strašno, takve osobe i stvaraju bijes u psu, pa onda neki podivljaju i ujedaju, nije to ništa bez razloga.

Tuzlarije


I na kraju malo o vremenu. Čovjek nikad nema dovoljno godina da procijeni vrijeme. Što se ja danas uljetih, malo je reći, a onda vjetar, kiša, grmi sijeva, i sva sreća opet se izljepota. April će cijeli, prema najavama, biti takav, promjenjiv pa nam valja nositi u torbi svašta nešto (sport Bili) ako zatreba.

Tuzlarije


Aha, evo policajke lijepi kazne, neka neka. Uglavnom kad se jednom, dva puta plati 40 KM, više se pazi. Znam po sebi.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 13 beba, 6 djevojčica i 7 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 195 intervencija

Vatrogasci - imali su 3 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 3 puta, prijavljeno je 5 krivičnih djela, zabilježeno je 8 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 14.04.2016. godine krv su darovala 54 davaoca.

Priredio(la):