TUZLANSKI DOSJE

14.04.2016.
GKUD ˝Bosna˝:
Održan ˝Veliki čas˝ za tuzlanske osnovce
U saradnji sa Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta Vlade TK i Pedagoškim zavodom, Gradsko kulturno umjetničko društvo "Bosna" održalo je u Bosanskom kulturnom centru Tuzla "Veliki čas" namijenjem tuzlanskim osnovcima.Kroz "Veliki čas" iz oblasti muzikologije, folkloristike, plesova, horskog pjevanja i baleta članovi ovog društva željeli su učenicima približiti način rada GKUD "Bosna" kao i samu korist u smislu socijalizacije ličnosti te zdravstveni aspekt bavljenja nekim vidom plesova. Na koncertu su se predstavile sve sekcije koje djeluju u ovom Društvu.

- Ovo nije koncert standardnog tipa kao što su bili dosadašnji, nego smo htjeli da održimo jedan edukativni čas za mališane. Sve ono što zapravo sadrži jedna generalne proba našeg društva smo danas izveli na sceni. Možemo kazati da je ovo bila i proba za neki budući koncert našeg društva - kazao je Tuzlarije Enver Hukić, sekretar u GKUD "Bosna" Tuzla.

Tuzlarije


Inače, ovih dana počeo je i upis novih članova u sekciju folklora za djevojčice i dječake od šest do deset godina. Termini za upis su ponedjeljak i četvrtak u vremenu od 18 do 19 časova. Sve potrebne informacije možete dobiti i na kontakt telefon 257-021 ili na 061 729-523 (Naser Omanović).

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.

Priredio(la):