TUZLANSKI DOSJE

15.04.2016.
Od 19. do 22. aprila
Sedmi Sajam privrede i poduzetništva ˝GRAPOS-EXPO-GRAČANICA 2016˝
Tuzlarije
Foto: Arhiva


U periodu od 19. do 22.04.2016. godine u Gračanici se održava 7. Međunarodni sajam poduzetništva i obrta "Grapos-EXPO" Gračanica.

Sajam je međunarodnog karaktera u kojem će učestvovati predstavnici 298 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Italije, Njemačke i Ujedinjenih Arapskih Emirata a koji za cilj ima promociju poduzetništva i povezivanje domaćih kao i inostranih poduzetnika te pozitivan uticaj na stvaranje poduzetničke klime i intenziviranje privrednih aktivnosti.

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona, kao suorganizator, organizuje tokom drugog i trećeg dana Sajma aktivnosti namijenjene malim i srednjim preduzećima i obrtima.

Drugog dana Sajma (20.04.2016.) u terminu od 11, 00 do 13, 25 sati održat će se prezentacije kreditnih aranžmana, proizvoda i usluga za mala i srednja preduzeća i obrte. Prezentacije će uvodnim obraćanjem otvoriti Visoki predstavnik Bosne i Hercegovine, gosp. Valentin Inzko zajedno sa direktorom Sajma "Grapos-EXPO" Gračanica, gosp. Nedžadom Nuhanović i ministrom razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona, Mr. sci. Nermin Hodžić, dipl.ing.el., nakon čega će svoje bankarske proizvode i usluge predstaviti neke od najznačajnijih banaka u Bosni i Hercegovini (Razvojna banka FBiH, Raiffeisen bank d.d. BiH, UniCredit bank d.d. Mostar, Zirrat Bank BH d.d. Sarajevo, ProCredit bank d.d.).

U terminu od 14, 00 do 15, 45 sati održat će se prezentacija na temu Pretpristupni fondovi EU prilikom čega će predstavnici Direkcije za evropske integracije (DEI) Vijeća ministara BiH, Vanjskotrgovinske komore BiH i Udruženja za razvoj NERDA Tuzla prezentirati mogućnosti finansiranja iz EU fondova i programe prekogranične saradnje Bosne i Hercegovine sa Hrvatskom i Srbijom.

Trećeg dana Sajma (21.04.2016.) u terminu od 11, 00 do 13, 00 sati svoju razvojnu komponentu i viziju predstaviti će uspješna preduzeća na Tuzlanskom kantonu: Kovan MI d.o.o. Gračanica, Deling d.o.o. Tuzla, Elatec d.o.o. Gračanica, Pivara d.d. Tuzla i Vienn Tehnokomerc d.o.o. Tuzla.

Cijeneći značaj navedene manifestacije pozivamo mala i srednja preduzeća i obrte, kao i sve zainteresovane da prisustvuju navedenim događajima.


Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona

Priredio(la):