TUZLANSKI DOSJE

15.04.2016.
Centar za ekologiju i energiju realizuje projekt zaštite okoliša
Centar za ekologiju i energiju, zajedno sa partnerskim nevladinim organizacijama i univerzitetima iz Mađarske, Poljske, Češke, Slovačke i Srbije realizira projekt “Podizanje svijesti o održivoj zaštiti okoliša u Srbiji i Bosni i Hercegovini“.

Tuzlarije


Projekt ima za cilj da promijeni stavove ljudi u području održivosti i zaštite okoliša uvođenjem praktičnih i svakodnevnih metoda u edukaciju u školama.

Također je projektom planirana izrada knjige iz područja održivog razvoja i zaštite okoliša, koja je namijenjena nastavnicima i profesorima osnovnih škola i koja im može olakšati planiranje časova vezanih za ovu oblast.

Knjiga će sadržavati šest razrađenih edukativnih modula izrađenih po uzoru na iskustvo i dobre prakse V4 zemalja, Mađarske, Poljske, Češke i Slovačke, i bit će prevedeni na sve nacionalne jezike, saopćeno je iz Centra za ekologiju i energiju.

Prije izrade i objavljivanja knjige, moduli će se prvo testirati u školama, a Centar za ekologiju i energiju je zadužen za realiziranje modula: “Ekologija u domaćinstvu“ i “Lokalni proizvodi“ u dvije osnovne škole, čije se testiranje treba održati tokom aprila

Priredio(la):