TUZLANSKI DOSJE

16.04.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Oni koji imaju volje i vremena mogu se odazvati na akciju čišćenja "Let´s Do It - očistimo zemlju za 1 dan" koja će se održati 22. aprila. Ako odziv bude dobar može se očistiti dosta smeća pa da nam bude ljepše za 1. Maj kada se tradicionalno ide na izlete.

Tuzlarije


Ove godine čak se četiri dana planduju, dva radna plus subota i nedjelja. Naravno, to važi za zaposlene u državnoj upravi, onima koji su na budžetu i u javnim preduzećima, kod privatnika nema toliko neradnih dana. Čim se približi Prvi maj na mesnicama se pojavljuju obavještenja da primaju narudžbe, a na okolnim brdima pasu janke koje i ne slute šta ih čeka.

Tuzlarije


Kako je krenulo rudarima izgleda neće biti do praznika, njih preko 170 nije izašlo iz jama, protestuju jer im nije isplaćena plata. Rudnici često imaju problema finansijske prirode ali znajući u kakvim uslovima rade bilo bi dobro da bar onima koji rade u jami ništa ne kasni. Puno je uposlenih u rudnicima, posebno onih koji rade kancelarijske poslove, dugovi rudnika su ogromni ali se mnogo šta prelama preko rudara iako oni sa lošim poslovanjem nemaju veze.

Tuzlarije


U Solani opet saobraćajka, sudar golfa i motora, prema oštećenju na golfu motor ga je udario u bočnu stranu. Vjerovatno je riječ o neprilagođenoj brzini što je uzrok mnogih saobraćajki.

Tuzlarije


Toliko od mene, pisala bih više ali sam malo dalje od Tuzle pa prenosim šta su mi kolege pričale.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 12 beba, 7 djevojčica i 5 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 169 intervencija

Vatrogasci - imali su 2 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 3 puta, prijavljeno je 5 krivičnih djela, zabilježeno je 7 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 15.04.2016. godine krv je darovalo 15 davalaca.

Priredio(la):