TUZLANSKI DOSJE

17.04.2016.
The Frajle u Tuzli:
Šarmantne Novosađanke oduševile publiku
Nakon sjajnog koncerta u Zenici, ženski bend The Frajle u sastavu Elena i Nevena Buča, Marija Mirković i Nataša Mihajlović, sinoć je nastupio u Tuzli.

Tuzlarije


U dvorani Bosanskog kulturnog centra Frajle su pokazale svoje muzičko umijeće uz lavinu dobrog raspoloženja. Četiri Novosađanke na scenu su donijele poseban show i muzičku energiju koja će se zasigurno još dugo pamtiti. Pjevale su dobre poznate hitove sa svojih albuma, ali su se na repertoaru našle i pjesme drugih izvođača koje su Frajle obradile na svoj način. Kažu, sve je do emocija koje publika prepozna, a njih ili ima ili nema – sredine nema. Na ovom koncertu zasigurno je bilo emocija. Tuzlanska publika, poznata kao sjajan domaćin, sa Frajlama je pjevala u glas i sve izvedbe popratila ovacijama.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Odanost specifičnom zvuku i vizuelnom izražaju cijene i muzički kritičari zbog čega su The Frajle dobile brojne nagrade i izvan granica matične zemlje.

- Jedne prilike, a da to nismo ni znale, na tonskoj probi Runjićevih večeri, izvodile smo pjesmu "Meni trebaš ti" i to u našem stilu – četiri vokala i dvije gitare, a slušale su nas supruga i kćerka autora te numere Zdenka Runjića. Bilo je to vrlo emotivno jer smo po završetku shvatile ko je bila, između ostalog, naša publika tog momenta, a one su u suzama došle da nam kažu kako su doživjele tu izvedbu", pojašnjava Marija Mirković kako oni koji stihove i note dobro poznaju reaguju kada ih čuju u njihovoj interpretaciji.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Ovaj muzički događaj koproducentski potpisuju Agencija "Zeus" i tuzlanski BKC.

S.P.

Priredio(la):