TUZLANSKI DOSJE

17.04.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Lijep je dan, na Tušnju puno navijača ali Slobodi danas nije išlo. Na kraju joj je i sreća okrenula leđa pa je izgubila sa previsokih 3:0. Gosti su od naše objektivne publike ispraćeni aplauzom, na čemu se trener Širokog posebno zahvalio u TV javljanju na kraju utakmice.

Tuzlarije


Oni koji nisu bili na stadionu vjerovatno su obilazili izletišta ili su dan proveli u šetnji gradom i na Slanoj Banji. Ne znam da je ikada na Banji bilo ljepše, nimalo mi ne nedostaje ZOO vrt. Puno je onih koji bi slike iz djetinjstva i mladosti zaledili zauvijek i ništa ne bi mijenjali da im ne kvari uspomene. Sjećam se dobro i životinja i raznih sprava ali par godina pred zatvaranje, i još ranije u toku rata, već je to dosta otužno izgledalo. Čim bi se krenulo uz Banju osjetio bi se neugodan miris. Ako ćemo pravo, neke životinje su bile u dosta nehumanim uslovima, oni medvjedi recimo, cijeli život su hodali tamo vamo u kavezu od nekoliko kvadrata. Što se mene tiče ZOO vrtovi su dobri samo ako mogu obezbjediti okruženje slično prirodnom za svaku životinjsku vrstu. Neki dan smo objavili vijest o spektakularnom bijegu hobotnice iz akvarijuma, baš mi je drago da je kidnula, neka uživa u slobodi.

Tuzlarije


Tako su mnogi žalili za starom Gimnazijom, onda se napravila Muzička škola pa će se i ona rušiti. Tuzla je zaista pretrpjela nevjerovatnu štetu tokom intenzivne eksploatacije slanice, a krivce za mnoge srušene objekte treba tražiti u onima koji nisu kontrolisali šta se radi, dobro nismo svi propali. Priča se da će za koju godinu izgraditi novu "staru" gimnaziju, a što se tiče Muzičke, i nje će mi biti žao ali ko zna, možda i nju nekad istu onakvu naprave.

Tuzlarije


Gradonačelnik se ovih dana bavio i mirisom ćevapa, bez zezanja. Neki dan na Kolegiju je govorio kako neke ćevabdžinice (što je istina) ne vode računa o dimnjacima i pravilnoj ventilaciji pa se neki dijelovi grada dobro zadime zbog njihovih roštilja. Rekao je i kako u Sarajevu nema dima od ćevapa, samo kod nas. Još pita "jeste li kad vidjeli u Sarajevu dim" pa ti sad reci "jesam". Za 15 godina vladavine mogla bi se napisati knjiga njegovih izjava i mislim da bi bila zanimljiva.

Tuzlarije


Ugodan ostatak dan

S.M.


Porodilište - u toku protekla 24 sata rođene su 3 beba, 1 djevojčica i 2 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 195 intervencija

Vatrogasci - imali su 2 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 3 puta, prijavljeno je 7 krivičnih djela, zabilježeno je 10 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 15.04.2016. godine krv je darovalo 15 davalaca.

Priredio(la):