TUZLANSKI DOSJE

18.04.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Protekle sedmice u Zagrebu su bili dvije saobraćajne nesreće koje su izgledale dosta slično. Pijani vozač munjevitom brzinom proleti ulicim punom ljudi i izgubi kontrolu na vozilom. U prvoj nesreći je bilo poginulih i povrijeđenih, a u drugoj je pravo čudo da nije bilo nastradalih. Otac, koji je gurao dječija kolica, uspio je spasiti svoje dijete i sebe od manijaka za volanom.

Tuzlarije


Jednom od njih, koji je skrivio nezgodu u kojoj nije bilo smrtno i teško stradalih, sudija je izrekao jedinstvenu novčanu kaznu od 18.800 kuna (oko 5.400 KM) te mu zabranio korištenje vozačke dozvole B kategorije u trajanju 2 godine. Obvezan je nadoknaditi i trošak prekršajnog postupka, elem, visina novčane kazne je ništa, posebno što je riječ o bogatom biznismenu Kazna koju i ne osjete i nije kazna.

Tuzlarije


Isto je i kod nas i inače u zemljama regiona, a ne znam kako je recimo u Americi ili drugim zemljama, da li su i koliko strožiji. U filmovima i serijama vidim da američki policajci hapse i zbog neplaćenih kazni za parkiranje.

Tuzlarije


U BKC-u je sinoć nastupio bečki ansambl "Platypus". Muka mi je bilo kada sam vidjela kako je malo publike. Da li se slabo o tome pričalo, ne znam ali znam da je moglo biti i drugačije. Posebno kada su koncerti klasične muzike u pitanju, pa još besplatni kao ovaj, logično je za očekivati da dvoranu ispune učenici osnovne i srednje muzičke škole sa svojim profesorima, a ne bi bilo dovoljno mjesta da su došli nastavnici muzičkog iz osnovnih škola i doveli po par učenika.

Tuzlarije


Tuzlanska publika je uglavnom dobra, istina, postoje događaji koji su bolje posjećeni, sportski prije svega, dobru posjetu imaju i mnogi kulturni događaji ali desi se nekad, kao sinoć, da bude jedva dvadesetak posjetilaca.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođene su 6 beba, 4 djevojčice i 2 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 220 intervencija

Vatrogasci - imali su 4 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 2 puta, prijavljeno je 5 krivičnih djela, zabilježeno je 6 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 15.04.2016. godine krv je darovalo 15 davalaca.

Priredio(la):