TUZLANSKI DOSJE

18.04.2016.
Državno prvenstvo za dječake i djevojčice
Ekipa AK ˝Sloboda-Tehnograd˝ nastupila sa 10 takmičara/ki
Prema Kalendaru takmičenja ASBiH jučer je u Banja Luci održano Državno prvenstvo za dječake i djevojčice na kome je nastupila i ekipa AK "Sloboda-Tehnograd" sa svojih 10 takmičara/ki.

Tuzlarije


Takmičari Amar Berbić i Mirza Đerzić osvojili su bronzane medalje u disciplinama 600 m i bacanju koplja, dok su četvrta mjesta osvojili Smajo Zejnilagić u disciplini 600 m i Amila Mešić takodjer u trci na 600 m.

Ekipu su sačinjavala djeca iz atletske sekcije iz Banovića sa kojom radi trener Suad Mujić, koji je kroz Projekat "Dječija atletika u Banovićima" okupio preko 80 dječaka i djevojčica.

Sutra u sastavu atletske reprezentacije BIH na 5. International Rumi Youth Sport Games, Konya/TUR - 21-22 April 2016, putuju MUBINA HASANBAŠIĆ i MIRZA KASUMOVIĆ koji će nastupiti u disciplinama 1500 m i troskoku.

Već narednog vikenda u Sarajevu će se održati Državno prvenstvo na 10000 m i hodanju. Ekipno Prvenstvo BiH za seniore i seniorke održat će se u Zenici 08. maja, dok će naši najbolji seniori RUSMIR MALKOČEVIĆ i MAHIR KURTALIĆ 07. maja nastupiti na Otvorenom Prvenstvu Hrvatske.

Direktorica:
Doc. dr. Kada Delić-Selimović

Priredio(la):