TUZLANSKI DOSJE

18.04.2016.
Gimnastički klub Tuzla na Turniru prijateljstva Sarajevo 2016
Tuzlarije


U nedjelju 17.04.2016. godine Gimnastički klub Bosna je bio organizator i domaćin Kupa gradova BiH. Takmičenje je održano pod nazivom Turnir prijateljsta. Bilo je zadovoljstvo prisustvovati gimnastičkim umijećima djevojčica i dječaka iz Tuzle, Zenice i Sarajeva. Oko 70 takmičarki i takmičara zajedno sa svojim roditeljima i trenerima uživali su u prelijepom druženju, sklapanju novih prijateljstava i razmijeni iskustava.

Tuzlarije


Turnir je otvorila predsjednica UO GSFBIH gosp. Hidajeta Glavinić naglašavajući da je sportska gimnastika u uzlaznoj putanji razvoja što potvrđuje prepuna dvorana FIS -a kao i rezultati koji potvrđuju kvalitet ove djece. Predsjednica Federalnog saveza posebno se zahvalila Mersadu Čuljeviću, Almiru Atikoviću, Muhamedu Tabakoviću, Adamiru Raščiću kao i ostalim trenerima iz Tuzle, Zenice i Sarajeva.

Tuzlarije


U obnovljenoj dvorani FIS-a sve je ličilo na bajku u kojoj djeca uživaju zajedno sa svojim trenerima i roditeljima. Gosti iz Tuzle i Zenice su nakon takmičenja otišli u obilazak grada i Baščaršije. Zajedničko druženje i nakon takmičenja je bila prilika za dogovor o narednim aktivnostima.

Tuzlarije


Predsjednica Federalnog GSBiH g-đa Hidajeta Glavinić je naglasila da su sva djeca zaslužila zlatne medalje jer se nalaze na putu razvoja zdrave ličnosti a roditeljima se zahvalila što traju na putu ostvarenja dječijih snova, ciljeva i ambicija.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Gimnastički klub Tuzla

Priredio(la):