TUZLANSKI DOSJE

18.04.2016.
Veče za pamćenje:
Sjajan koncert polaznika Škole pjevanja Lejle Teskeredžić
Kako bi pokazali rezultate napornog rada u proteklom periodu, večeras su se pred publikom u BKC-u već četvrtu godinu zaredom predstavili polaznici Škole pjevanja koju vodi profesorica Lejla Teskeredžić.Lejla Teskeredžić je profesorica solo pjevanja u Srednjoj muzičkoj školi Tuzla i vanredni profesor tehnike glasa na Akademiji dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli.

Izvođači koji su nastupili pred tuzlanskom publikom su: Sara Begić, Ilma Gutić, Asja Latifagić, Sila Yazar, Belma Huseinefendić, Armin Jusufović, Ajla Jusufović, Ajdin Jusufović, Irma Hasić, Mia Turbić, Irma Musić, Harun Kadrić, Ilda Ismaili, Sabina Arapčić, Amila Sofić, Selma Bajraktarević, Ajla Bećirbašić, Enida Aljić, Alen Vrgovčević, Damir Džakić, Mehdina Jakupović i Dženana Rizvić.

Tuzlarije


- Sretna sam i ponosna što je koncert protekao onako kako sam i zamislila. Mnogo truda i rada je uloženo u ovaj projekat. Polaznici škole su također zadovoljni koncertom i što su mogli pokazati sve ono što su proteklu godinu radili – kazala je za Tuzlarije profesorice Lejla Teskeredžić.

S obzirom da je Škola za sve uzraste i sve žanrove, publika je uživala u šarolikom repertoaru i svako je mogao da pronađe nešto za sebe.

- Drago mi je da grad cijeni ono što mi radimo jer ja nisam amater već sam profesor solo pjevanja, ali je širok dijapazon onoga čime se bavimo. Ovakve rekacije daju nam stimulans da svi još više radimo. Ja sam uvijek tu rame uz rame sa mojim dragim pjevačima koji me čine neizmjerno sretnom i ponosnom. Scena nam je bila prekrasna, repertoar raznovrstan i svi smo dali maksimum od sebe. Za mene je sve ovo jedna velika čarolija. Hvala cijenjenoj publici našeg grada i šire što su se u tako velikom broju odazvali, a najdraže mi je radost mojih polaznika sto su mogli na prekrasnoj sceni BKC-a pokazati svoje glasovne mogućnosti i uživati svakog trenutka. Naravno projekat je bio veoma velik, ali ja sam bila mirna jer su uz mene moji pjevači i naravno moja producentica koncerta Aida Hadzić koja je zajedno sa mnom nosila kompletan projekat. Hvala onima koji su nam pomogli, ali i onima koji nisu, jer ponekad baš oni koji nisu jos više stimulišu moje polaznike i mene da više radimo. Naravno, ja sam uvijek tu za sve one koje žele pjevati – dodala je Teskeredžić.

Mehdina Jakupović Školu pjevanja pohađa već šesti mjeseci i bila je jedna od učesnica muzičko-scenskog nastupa u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli.

Tuzlarije


“Usavršavam pjevanje, ali i sve ostalo što treba da posjeduje jedan pjevač. Prije svega, naučila sam da vježbam disanje da bi što prirodnije zvučalo moje pjevanje. Nakon samo tri sedmice vježbanja osjetila sam prve rezultate, ” kazala je mlada Mehdina Jakupović.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.

Priredio(la):